Zij-instroomtraject

Altijd al juf of meester willen worden, maar heb je niet de juiste papieren? Elke twee jaar start bij Atlant een zij-instroomtraject, waarbij je klaargestoomd wordt om les te geven in het basisonderwijs. 

Voor het eerstvolgende traject dat in september 2024 start hebben we de werving en selectie al afgerond. We verwachten in september 2025 een nieuw zij-instroomtraject van start te laten gaan.

SolliciteerNeem contact op

Zij-instroomtraject

Je wordt enthousiast van het idee dat je kinderen helpt hun talenten te ontdekken. Je helpt ze graag hun cognitieve, sociale en emotionele vaardigheden te ontwikkelen. De beleefwereld van kinderen maakt jou ook weer speels en enthousiast. Je weet het zeker: je wilt juf of meester worden! Maar er ontbreekt één ding – een diploma.

Lees meer

“Ik had sterk het gevoel dat ik iets wilde doen wat ertoe doet. Ik wilde kinderen opleiden tot mensen van de toekomst en op die manier een maatschappelijke bijdrage leveren. Toen ik begon met het zij-instroomtraject moest ik even wennen, alles was nieuw. Maar het bevalt heel goed! Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken, ik word goed begeleid en ik werd gelijk uitgenodigd voor activiteiten met het team. Op de pabo kunnen we veel ervaringen uitwisselen, zowel tijdens als buiten de les.”

Kim Voerknecht, Leerkracht zij-instroom, De Beekvliet

.

Werken bij Atlant

Wat werken bij Atlant zo bijzonder maakt is de open cultuur, waarbij jouw (ontwikkel)behoeften centraal staan. Bekijk hier hoe het is om te werken bij Atlant:

Naar werken bij Atlant

Enthousiast geworden?

Een uitgebreid assessment bij de pabo Hogeschool InHolland is onderdeel van de procedure. Daarnaast kan een persoonlijkheidsassessment onderdeel zijn van de procedure. Naar aanleiding van deze resultaten maken wij de keuze welke kandidaten er worden aangenomen voor het zij-instroomtraject.

Let op: het eerstvolgende zij-instroomtraject start in 2024. Je kunt je alvast aanmelden, dan geven wij je een seintje wanneer we starten met het selectieproces.

Meer weten?
Dit is jouw contactpersoon:
Chantal Engels (HR-Adviseur)
chantal.engels@atlantbo.nl